Site Overlay

Cum se face ramen

Condimentarea ramenului

Pentru a face mirodenii ramen, amesteci pur și simplu condimentele cu lingouri (de carne sau vegetariene). Amesteca cu lingoul sarea, chimenul, ghimbirul, piperul negru, patrunjelul, usturoiul si praful de ceapa si adaugam amestecul in taiteii deja pregatiti. De asemenea, puteți adăuga condimente tradiționale precum frunze de cimbru, turmeric, semințe de coriandru sau paste de soia și miso pentru arome mai exotice.

Alegerea taiteilor potriviti

După ce aveți bețișoarele în poziția corectă, asigurați-vă că sunt aliniate. Strângeți bolul cu vârful unui betisoare pentru a colecta o cantitate mică de tăiței. Încercați să nu mâncați prea mulți tăiței deodată, deoarece ramenul este cel mai bine consumat în mușcături mici. Scufundați tăițeii în și afară din bulion pentru a absorbi aromele. Când faceți acest lucru, puneți lingura dedesubt pentru a susține tăițeii și a colecta mai mult bulion.

Se fierbe ramenul

O modalitate ieftină de a face din tăițeii ramen o masă mai sănătoasă și mai echilibrată este să adăugați o cană de legume congelate în apă imediat ce fierbe, apoi să așteptați ca apa să înceapă să fiarbă din nou (majoritatea legumelor vor înota în acest timp), apoi Adăugați tăiței.

Mâncând ramen

Ramenul este menit să fie mâncat imediat, așa că veți auzi gâlgâituri frenetice (și puține vorbe) în magazinele de ramen, în timp ce clienții își găsesc bolurile. Potrivit bucătarului de ramen Ivan Orkin (un originar din New York care a făcut ceea ce pare a fi imposibil și conduce două magazine de ramen de succes în Tokyo), un bol de ramen ar trebui să fie gata în aproximativ 10 minute.