Site Overlay

Cum ar trebui să fie preparat orezul pentru sushi

Indiferent dacă ești un începător în sushi sau mănânci acest aliment de ani de zile, există câteva sfaturi pe care le poți urma pentru a te asigura că orezul tău pentru sushi este perfect. Aceste sfaturi vă vor ajuta să evitați să îl faceți prea lipicios sau prea uscat.

Gătit

Folosind tehnica potrivită, gătirea orezului pentru sushi este simplă. Puteți folosi un aragaz de orez sau un castron tradițional din lemn. Totul este să știi cum să măsori și să-ți prepari ingredientele.

În primul rând, veți avea nevoie de un castron sau oală. Ar trebui să fie mare și plat pentru a nu sparge orezul. De asemenea, ar trebui să utilizați o lingură sau o spatulă pentru a amesteca orezul.

Puteți folosi și o paletă de orez pentru a amesteca orezul. Aceasta este o modalitate excelentă de a pufă orezul și de a amesteca condimentele cu oțet în el.

De asemenea, puteți înmuia orezul timp de aproximativ 30 de minute înainte de a-l găti, pentru a vă asigura că fiecare bob de orez se gătește la potențialul maxim. Acest lucru vă permite, de asemenea, să obțineți o textură uniformă.

Când gătiți orez sushi, va trebui să fiți atenți la câtă apă folosiți. Acest lucru este important deoarece apa hidratează orezul. Dacă nu adăugați suficientă apă, orezul nu se va găti bine și va deveni lipicios.

Asezonare

Alegerea condimentului potrivit pentru orezul sushi este importantă. Adaugă textura și caracterul care te vor ajuta să creezi cele mai bune rulouri de sushi.

Condimentarea orezului sushi este ușor de făcut și se poate face în timp ce orezul se gătește. Se poate face cu sare, zahăr și oțet de orez. Puteți folosi și kombu. Kombu este o algă marine care ajută la îmbunătățirea gustului orezului tău sushi.

Puteți folosi o lingură de lemn pentru a întinde orezul cu condimente. Este important să vă asigurați că acoperiți uniform orezul cu condimente. Odată ce orezul este condimentat, ar trebui să-l păstrați într-un recipient ermetic. Acest lucru este important pentru a evita condimentarea excesivă a orezului.

De asemenea, puteți cumpăra pachete de condimente prefabricate. Acestea sunt disponibile în multe magazine. Acestea variază în aromă în funcție de sushi pe care îl faceți. Puteți folosi aceste pachete de condimente pentru a face rulouri de sushi mai repede.

Cel mai bun mod de a spăla orezul pentru sushi este să-l clătiți în apă rece de 3-5 ori. Apoi ar trebui să-l uscați cu un prosop curat. Acest lucru va ajuta la prevenirea lipirii acestuia de piele. Folosirea unui prosop curat va ajuta, de asemenea, să vă păstrați orezul rece.

Depozitarea

Fie că faci sushi acasă, fie că îl scoți să mănânci, este important să știi cum să păstrezi orezul pentru sushi. Acest lucru se datorează faptului că își poate pierde textura și aroma dacă este depozitat necorespunzător.

Dacă pregătiți orez sushi acasă, ar trebui să-l păstrați într-un loc răcoros, uscat și ferit de lumina directă a soarelui. De asemenea, ar trebui să utilizați un recipient care este etanș, cum ar fi un recipient de plastic.

Dacă păstrați sushi mai mult de o zi, cel mai bine este să-l puneți la frigider. Acest lucru va ajuta să nu devină greu. Ar trebui să îl scoateți din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte de a planifica să îl consumați. Dacă pregătiți sushi într-un restaurant, ar trebui să îl puneți pe o farfurie separată și să îl lăsați la temperatura camerei până când sunteți gata să îl mâncați.

Ar trebui să verificați întotdeauna dacă există dăunători înainte de a depozita sushi. De asemenea, ar trebui să verificați dacă există mirosuri neplăcute în orez. Dacă observi că orezul tău este infestat, cel mai bine este să-l arunci.

Evitând să-l facă lipicios

Adăugarea de oțet la orezul pentru sushi îl poate face mai puțin lipicios, mai pufos și mai aromat. Cel mai bun mod de a evita orezul sushi lipicios este să folosești tipul potrivit de orez. Fie că este vorba de orez japonez cu cereale scurte, obișnuit sau sushi, asigurați-vă că urmați instrucțiunile pentru preînmuiere, gătit și modelare a orezului.

Înmuierea prealabilă a orezului sushi în apă va ajuta la reducerea cantității de amidon care este eliberată în timpul gătirii. Cu cât timpul de înmuiere este mai lung, cu atât mai mult amidon este descompus. Adăugarea de oțet la orez poate ajuta la prevenirea orezului lipicios pe mâini.

Dacă nu aveți timp să vă înmuiați în prealabil orezul, puteți adăuga o cantitate mică de oțet la orezul fiert după ce s-a răcit. Oțetul are proprietăți antibacteriene, care pot ajuta la împiedicarea orezului de sushi să devină lipicios.

Un alt mod de a preveni orezul lipicios este folosirea unui alt tip de orez. Orezul lipicios este făcut din orez cu bob scurt, care este mai bogat în amidon decât orezul obișnuit.