Site Overlay

Ce fel de pește se folosește în sushi?

Macrou

Macroul este un pește alimentar foarte popular și, prin urmare, are o importanță economică deosebită. Sunt unul dintre cei mai grași pești și bogați în acizi grași omega-3 valoroși. Macroul este capturat în principal de traule și plase cu plasă, cu o cantitate mică de plase și linie prinse în fiecare an. Macroul adevărat (Tribus Scombrini) nu este considerat pe cale de dispariție conform Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN).

Macroul sunt pești activi și rapizi care sunt în permanență în mișcare. Le lipsește vezica natatoare caracteristică multor pești, care le permite să înoate în apă. La rândul lor, ei sunt capabili să modifice adâncimea apei rapid și ușor, făcând dificil pentru alți prădători să-i vâneze. Ca școli, ei preferă apele de coastă de lângă marginea platformei continentale la adâncimi de până la 200 de metri. Macroul se hrănește în principal cu plancton și larve de pești.


Somon

Produsele realizate din carne de somon includ somonul simplu și somonul mai gras „harasu” (maw de somon) – practic echivalentul de somon al otoro. Există mai multe alte variante de somon, cum ar fi somonul cu busuioc și brânză sau somonul ușor înăbușit. totul e bine.

Somonul aparține peștilor anadromi, iar caracteristicile sale de viață sunt fazele de apă dulce și apă sărată. Somonii eclozează în apă dulce și apoi migrează în mările de coastă, unde își petrec cea mai mare parte a vieții înainte de a se întoarce în apele de reproducere pentru a se reproduce. Unele populații își petrec întregul ciclu de viață în apă dulce și, spre deosebire de somonul din Pacific, care mor după depunere, unii somoni de Atlantic plutesc înapoi în mare.


Ton

Ton cu înotătoare uşoară. Au un gust asemănător cu Bigeyes. În Japonia, tonul cu înotătoare galbenă este cel mai comun ton și este servit la multe restaurante de sushi casual. Există șanse mari ca orice articol de meniu etichetat „ton” servit la un restaurant să fie de acest tip.

Termenul „ton de tip sushi” se referă la orice tip de ton care a trecut printr-un proces pentru a verifica dacă este sigur pentru consumul uman sub formă brută. Procesul nu durează mult, pentru că odată ce tonul este prins, sângerat și eviscerat, pescarii trebuie să-l înghețe bine într-o găleată cu gheață.


Ayu

Ayu este un pește alimentar consumat în principal în Asia de Est. Pulpa sa are un gust deosebit de dulce, cu o aromă de „pepene și castraveți”. Prin urmare, este foarte apreciat ca pește alimentar. Principalele metode de obținere a peștelui dulce sunt pescuitul cu muscă, folosind capcane și pescuitul cu momeală numită „ayu-no-tomozuri” în Japonia. Momeala este un pește dulce viu care atârnă de un cârlig și plutește atunci când este scufundat în apă. Provoacă comportament teritorial din partea altor larve, care vor ataca „intrusul” și vor fi prinși.

Cunoscut în mod obișnuit sub denumirea de „pește dulce”, ayu este un pește asemănător scoicii care depune icre toamna și are cel mai bun gust când este îngrășat vara. Pe de altă parte, peștișorii mici (waka-ayu, ) sunt prinși primăvara. Ayu nu este doar un pește popular în Japonia, dar are și legături puternice cu tradiția și cultura japoneză.