Motive pentru a iubi ramenul
Toată lumea iubește ramen (ラーミン), poate cel mai faimos tăiței japonezi. Fidea pe bază de grâu sunt subțiri, de obicei ondulate sau ondulate și de culoare ușor galbenă. Aluatul este făcut din făină de grâu, sare, apă și leșie sau o formă de apă alcalină. Poate fi fermentat înainte de a fi rulat în tăiței. Se crede că tăițeii provin din China și sunt uneori numiți chuka soba (そば), ceea ce înseamnă „fidea chinezească de hrișcă”.
Îmi place mâncarea japoneză, așa că această listă era exact ceea ce aveam nevoie. Nu am văzut niciodată ramen ca în poză, dar arată delicios. Nu am auzit niciodată de okonomiyaki, dar îmi place foarte mult sunetul! Chiar vreau să încerc totul din aceste imagini chiar acum.
Ceea ce face ramenul atât de atractiv pentru bucătari și gurmanzi este că există atât de mult loc pentru inovație. „Dacă mănânci unul, le mănânci pe toate” nu se aplică aici; este multă libertate în ramen. Luați noțiunile de bază, apoi experimentați… ceea ce este exact ceea ce fac mulți maeștri ramen.
Motive pentru a iubi sushi
Dar dincolo de beneficiile pentru sănătate, oamenii iubesc sushi-ul pentru că este pur și simplu delicios! Combinația de pește proaspăt, orez și legume face o experiență cu adevărat unică și uimitoare. Indiferent dacă mănânci nigiri sau chifle, nu există nicio îndoială că sushi este una dintre cele mai bune experiențe culinare din lume.
Există multe motive pentru care oamenii iubesc sushi. În primul rând, este o alegere sănătoasă, deoarece are un conținut scăzut de calorii și grăsimi. Este, de asemenea, un fel de mâncare foarte versatil, deoarece există posibilități nesfârșite când vine vorba de toppinguri și umpluturi. Indiferent dacă vă place sushi simplu sau sushi delicat, există întotdeauna un sushi care vă place.
Adevărul este că japonezii iubesc absolut sushi-ul cu somon și, de parcă omniprezența somonului în restaurante nu ar fi o dovadă suficientă, somonul a fost de asemenea în fruntea unui sondaj recent realizat de site-ul de sondaj japonez Minna no Koe, care le-a cerut respondenților să-și identifice, ca majoritatea soiurilor, sushi este foarte mare. Totuși, nu este cel mai popular, așa că haideți să aruncăm o privire la lista cu primii opt.
Ramen vs sushi: care este mai bun?
Rishiri Miraku excelează la atingerea echilibrului perfect între cele două. Este puțin mai gros decât shoyu ramen obișnuit din cauza utilizării dashi cu os gras de porc și carcasă de pui și sos de soia pre-carbonizat. Totuși, felul de mâncare lasă o senzație rotundă în gură la fiecare mușcătură de paste cu topping.
Ceea ce diferențiază ramenul Tokushima de alți ramen este că în loc de char siu, acesta este servit cu un ou crud și o felie de burtă de porc prăjită dulce și picantă, care amintește de tocană de vită sukiyaki. După ce mănâncă tăițeii subțiri și drepti, localnicii tind să comande și orez pentru a se bucura de bulionul delicios.
Principala diferență dintre cele două este că sukiyaki este gătit într-un bulion bogat, dulce și savuros, în timp ce shabu shabu este carne gătită într-o supă limpede de alge marine. Ambele feluri de mâncare sunt mâncăruri destul de clasice aici (în special shabu shabu) – în principal din cauza cantității de carne – așa că aveți grijă la portofel, deoarece poate deveni scump.
Cel mai bun bol de sushi
Pentru o masă, mergeți la un restaurant de sushi (sushi-ya). Dacă vrei să urmărești sau să interacționezi cu bucătarii la serviciu, stai la sushi bar. Bețișoarele sunt folosite pentru sashimi, dar sushi nigiri este ridicat cu mâinile. Doar înmuiați tăițeii de pește din nigiri (pentru a împiedica orezul să absoarbă prea mult și să-l slăbească) și mâncați-l dintr-o singură mușcătură. Între alegerea sushi-ului, răsfățați-vă cu niște ghimbir pentru a vă curăța palatul și a vă pregăti pentru următoarea masă delicioasă.
Sosul de soia este alegerea ta de wasabi picant, de obicei pus în fiecare rulou sau între orez și pește de către serverul tău de itamae. Secretul deliciului sushi japonez constă în calitatea ingredientelor sale. De exemplu, Uogashi Nihon-Ichi își aprovizionează zilnic pește din două piețe (celebrele Tsukiji și Ota) și acceptă să liciteze din timp pentru capturi de calitate superioară. Pe lângă pește, orez și alte ingrediente, merită menționată și atenția personală acordată experienței culinare la miile de restaurante de sushi din Japonia.
Sushi este o proteină slabă, ceea ce este o veste excelentă pentru cei care încearcă să slăbească sau să nu o țină. De asemenea, are un conținut scăzut de calorii, majoritatea rulourilor de sushi conțin aproximativ 200 de calorii sau mai puțin. Și pentru că sushi este făcut cu orez cu oțet, are un indice glicemic mai mic decât alte orezuri albe, ceea ce înseamnă că nu îți va crește la fel de mult nivelul zahărului din sânge.
Cele mai populare tipuri de ramen
Ramenul este unul dintre cele mai faimoase și consumate mâncăruri japoneze din lume. Principalele tipuri de ramen din Japonia, și anume: shio (savuros), shoyu (sos dulce de soia), miso (pastă de fasole), tsukumen (fidea rece) și tonkotsu (bulion de oase de porc). Există multe tipuri diferite de ramen în toată Japonia, dar unele regiuni și-au dezvoltat propriile specialități. Iată câteva dintre cele mai populare și delicioase stiluri regionale de ramen din Japonia.
În timp ce majoritatea oamenilor împart ramenul în cele patru categorii de mai sus (shoyu, shio, miso, tonkotsu), acest ramen este o versiune populară și delicioasă care folosește mai multe ingrediente chinezești și este grozav pentru cei cărora le place mâncarea picantă. A spus că a fost o alegere bună.
Personal, ramenul meu preferat din Japonia este ramenul Hakata din Fukuoka. Cunoscut și sub numele de ramen tonkotsu, este făcut din oase de porc, grăsime și colagen fierte la foc mare timp de 12 până la 20 de ore. Această gătire prelungită descompune pulpa, determinând-o să curgă și să formeze un bulion bogat, lăptos.
Cel mai bun bol de ramen
Alege cele mai bune boluri de ramen. Ramen este definit ca un castron aburind de supă cu tăiței, cu toppinguri la alegere, care sunt delicioase, sățioase și grozave pentru corpul tău. Dar ce se întâmplă dacă te lupți cu boluri de ramen delicios? Sentimentul de satisfacție, împlinire și plăcere care vine cu ramen a dispărut. Astfel, bolul de ramen devine un aspect cheie care definește experiența ta cu ramen!
Fidea Ramen se mănâncă cu bețișoare, care se găsesc de obicei pe masa de sufragerie. De asemenea, este adesea furnizată o lingură chinezească pentru a ajuta la adăugarea de toppinguri mici și pentru a bea supa. De asemenea, este posibil să ridicați vasul și să beți supa direct din bol.
Mâncărurile japoneze folosesc tăiței chinezești dan tan, iar acest ramen folosește sos miso și adaugă, de asemenea, lapte de soia, ulei de chili, ulei de susan și carne tocată. Bulionul gros și roșu cu carne de porc tocată conferă ramenului o textură groasă asemănătoare tocanei și o salinitate bogată. Cu siguranță un ramen bogat și gros, care este foarte popular printre iubitorii de mâncăruri picante.
Cele mai populare tipuri de sushi
Sushi este un fel de mâncare popular japonez făcut cu orez cu oțet și de obicei conține pește sau fructe de mare crude. Considerat adesea o delicatesă, sushi este iubit de mulți pentru gustul său proaspăt și ușor. În timp ce sushi poate fi făcut cu multe ingrediente diferite, cel mai comun tip de sushi este nigiri, care constă din orez cu aromă de oțet și topping-uri (de obicei, pește crud).
Principalele tipuri de sushi sunt nigiri, orez rece (orez sushi) presat în forme cu oțet de orez și acoperit cu fructe de mare crude sau fierte, legume, ouă fierte tari sau alte toppinguri; chirashizushi, un bol de orez sushi cu același topping; Maki, o rolă de orez sushi și orice număr de umpluturi învelite în alge marine; uramaki, un rulou sushi cu orez pe exteriorul algei; și temaki, un cornet de alge rulate manual, umplut cu orez sushi și alte toppinguri.
Sushi se referă la o serie de feluri de mâncare elaborate făcute din orez sushi acidificat și diverse ingrediente (în principal pește crud și alte tipuri de fructe de mare). Se poate face cu orice tip de pește proaspăt crud, dintre care cele mai populare sunt maguro (ton), shake (somon), hamachi (coada galbenă), saba (macrou) și unagi (anghilă de apă dulce).